- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 6 |
Hovězí maso zadní průměr | 400 |
Cibule | 100 |
Celer - bulva | 60 |
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 60 |
Zelí bílé hlávkové | 400 |
Červená řepa | 300 |
Brambory zimní | 200 |
Rajčata | 200 |
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, pepř, sůl, paprika
Energetická hodnota celkem: 5513 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 113,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1378 kJ
Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 28.3, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Omyté maso vložíme do mírně osolené vody, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a pepřem a přidáme polovinu cibule. Po uvaření vývar procedíme, přidáme do něj na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, hlávkové zelí, brambory a dále vaříme. Po chvilce přidáme kousky rajčat a ještě krátce povaříme. Červenou řepu omyjeme a dáme vařit. Měkkou řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme. Nakrájíme ji na hrubší nudličky, maso na kostičky Na rozehřátém oleji zpěníme zbylou cibulku, zaprášíme sladkou paprikou a přidáme společně s řepou a masem do polévky. Hotový pokrm dle potřeby dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.